Thursday, 9 August 2012

cerita panjang punya :D

                       allo~allo~ *Assalamualaikum* guys :) nak tau citer tak ? hari nie anis ade banyak citer . Okey kite mulakan.. Hari rabu lepas ken., ustazah ajak anis gi ngan kengkwn gi pasar ramadhan , andthen kiteorang lalu dekat petronas.. Tetibe nampak kereta ferrari nie , pergghh~ lawa nye.. kereta idaman ku.. Lpstu nmpk 2 orang lelaki nie . Ingad kan sleeq.. baru nak pengsan., rupe2 nye.. bukan.. Dorang kate tu bukan lah.. tu danny (artis) . Yang slaloo cakap kelantan tuh.. 0o0o0o baru anis kenal.. Lagi sorang tu driver dia.. ngehngeh~ Ingad kan sleeq lah tadi.. Lpstu danny perasan yg kiteorg tengok dia.. anthen dia senyum je.. kehkeh.. Tapi anis tak minat sangad yg tu . Minat yang lain.. hehe :p Lpstu.. kiteorang dah sampai kat pasar.. Ade pulax sorang mamat nie.. tengah jual air , kate.. "assalamualaikum , meh lah sini.. yang mate2 tu.. bukak lah.. tau lah cantik" Tahu tak sebab ape mamat tu ckp macam tu.. sebab kiteorang pakai purdah.. Tapi tak istiqomah pon.. wakaka.. :D Lalu je kat mane2 gerai.. mesti dorang akan cakap "Assalamualaikum" bunyi nye macam lagu skett.. Oke2..waalaikummussalam :) Ade yang tak pakai songkok ,  elok2 terus pakai songkok sbb nampak kiteorang berpurdah.. heee~~ ^_^"
                          
              Anthen tengah jalan2 tu.. tetibe kawan anis , fatin kate.. "eh ? anis ? tu bukan artis yg kau minat ke " lpstu anis cakap lah.. "yang mane2..yang mane.. " Lpstu kawan anis kate.. "yang berlakon dlm citer mimi mencari cinta tu lah " haihh~~ tercari..cari..anis yang mane.. Tetibe en..en..en.. anis nampak amar baharin (artis) tengah beli kuih pelita.. Anis betol2 kat blakang dia.. Dalam hati cakap.. "pandang la blakang..pandang la blakang... " dia just pandang skett je sbb nak bayar kuih tu.. Pandang sambil senyum.. Waaahhhhh!! senyum mu menawan..menawan.,. kau buad hatiku tertawan... :D haha.. haih~ Jadi gilerr anis kat situ.. Tapi rase menyesal lah.. sebab tak dapat tangkap gmbr ngan dia.. time tu time skolah.. mane bawak phone :( time tu pulax anis pakai purdah.. Haih~ memang tak la kan.. artis tangkap gmbr ngan pompuan pakai purdah =..= Kalau lah anis gi ngan family.. dah lame anis dapat.. Eeeeee... rase nak menangis pulak.. Dah ler susah nak jumpa artis macam dia.. huaaa...huaa...huaa... (cry) Tak sangka dapat jumpa dia . Biase nye tengok dalam kace tv je.. :p

                Lepas habis sume tu.. kiteorang balik.. Balik pulak.. kawan anis , dija.. jerit . Eh ? mini cooper la.. !! Dia minat kete tu.. -..- Kete tu lalu sebelah kite orang.. cakkap *Assalamuallaikum*.. Okey..waalaikummussalam... Hensem pulak orang dalam kete tu.. ngehngehngeh ~~ Citer anis cini saja.. tahu tak best.. saje nak citer.. Babye.. tata~.. >________<

suka ? like la :D

1 comment:

  1. Salam Ramadhan dari awieomar.blogspot. Baru follow sini. Dengan ikhlas hati nak menjemput anda untuk sertai game top "BLOGGER" musim 3. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1 & 2 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Follow blog "Awie Omar" (bagi yang belum, harap sudi follow) dan komen di mana mana entri dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 3 : BATTLE ROYALE". Ganjaran wang tunai akan diberikan kepada johan. Harap sudi la sertai :)

    ReplyDelete